Dzērveņu-ābolu gardums

Dzērveņu-ābolu gardums

Dzērveņu-ābolu gardums

Veselīgs rudenīgais gardums
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 55 minūtes
Kopējais laiks: 1 stunda 5 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Piedevas, Saldie, Uzkodas
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Vegānu, Veģetārajam plānam
Porcijas: 4 vai 2 glāzes
Kalorijas: 207kcal
Autors: Budgetbytes

Sastāvdaļas

  • 350 ml Dzērvenes svaigas
  • 3 Āboli vidēji, vēlams saldi vai saldskābi
  • 100 g Brūnais cukurs
  • 1/2 tējk. Kanēlis
  • 1/4 tējk. Krustnagliņas
  • 1 tēsjk. Citronu sula

Pamācība

  • Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Noskalo dzērvenes un liek tās lielā (ap 20×30 cm) cepamtraukā.
    Nomizo un sagriež ābolus līdzīgā izmērā kā dzērvenes. Liek traukā kopā ar dzērvenēm.
  • Āboliem un dzērvenēm pievieno brūno cukuru, kanēli, krustnagliņas un citronu sulu. Visu kārtīgi samaisa.
  • Visu cep cepeškrāsnī 45-55 minūtes līdz biezai, ievārījumam līdzīgai konsistencei. Visu apmaisa pēc 30 minūtēm un pēc 45 minūtēm cepšanās, lai noteiktu gatavību. Pēc nogaršošanas var pievienot vēl cukuru, kanēli cai citronu sulu pēc vajadzības. Pasniedz uzreiz vai atdzesētu.

Piezīmes

Šī ir universāla piedeva. Var ēst ar maizīti vai pankūkām, var izmantot kā piedevu gaļai utt.

Uzturvielas

Kalorijas: 207kcal | Ogļhidrāti: 54g | Olbaltumvielas: 1g | Tauki: 1g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 10mg | Kālijs: 254mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 42g | A vitamīns: 126IU | C vitamīns: 18mg | Kalcijs: 36mg | Dzelzs: 1mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *