Go Back
+ servings

Lapu kāpostu salāti ar āboliem un sinepju mērcīti

Vitamīnu kokteilis
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Salāti
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Prep Time: 20 minūtes
Total Time: 20 minūtes
Servings: 4
Kalorijas: 423kcal
Autors: Budgetbytes

Ingredients

  • 70 ml Olīveļļa
  • 60 ml Ābolu etiķis
  • 1 daiviņa Ķiploki
  • 1 1/2 ēd.k. Sinepes vēlams Dižonas
  • 1 šķipsna Sāls
  • 1 šķipsna Pipari
  • 220 g Kale kāposti (lapu kāposti) sakapāti
  • 1 Āboli vidēja izmēra, zaļas krāsas
  • 60 g Rozīnes
  • 100 g Valrieksti

Instructions

  • Noskalo, nosusina un sagriež kale kāpostu. Citi iesaka to pirms lietošanas noblanšēt (3 minūtes pavārīt sālsūdenī un uzreiz pēc tam noskalot zem auksta ūdens un kārtīgi nospiest lieko ūdeni).
  • Ja iespējams, izmantojot blenderi, sakuļ eļļu, etiķi, sinepes, ķiploku, sāli un piparus.
  • Nomazgā ābolu, sagriež to šķēlēs vai kubiņos. Sakapā valriekstus. Nosusināto kale kāpostu un kopā ar āboliem, valriekstiem un rozīnēm liek bļodā. Pārslaka ar mērcīti un kārtīgi samaisa.

Notes

Ja nav lapu kāposta, var ņemt vai nu ķīnas vai parasto kāpostu.

Nutrition

Kalorijas: 423kcal | Ogļhidrāti: 27g | Olbaltumvielas: 7g | Tauki: 35g | Piesātinātās taukskābes: 4g | Nātrijs: 188mg | Kālijs: 564mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 5519IU | C vitamīns: 70mg | Kalcijs: 117mg | Dzelzs: 2mg