fbpx

Lapu kāpostu salāti ar āboliem un sinepju mērcīti

Lapu kāpostu salāti ar āboliem un sinepju mērcīti

Vitamīnu kokteilis
Sagataves: 20 minūtes
Kopējais laiks: 20 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Salāti
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Porcijas: 4
Kalorijas: 423kcal
Autors: Budgetbytes

Sastāvdaļas

  • 70 ml Olīveļļa
  • 60 ml Ābolu etiķis
  • 1 daiviņa Ķiploki
  • 1 1/2 ēd.k. Sinepes vēlams Dižonas
  • 1 šķipsna Sāls
  • 1 šķipsna Pipari
  • 220 g Kale kāposti (lapu kāposti) sakapāti
  • 1 Āboli vidēja izmēra, zaļas krāsas
  • 60 g Rozīnes
  • 100 g Valrieksti

Pamācība

  • Noskalo, nosusina un sagriež kale kāpostu. Citi iesaka to pirms lietošanas noblanšēt (3 minūtes pavārīt sālsūdenī un uzreiz pēc tam noskalot zem auksta ūdens un kārtīgi nospiest lieko ūdeni).
  • Ja iespējams, izmantojot blenderi, sakuļ eļļu, etiķi, sinepes, ķiploku, sāli un piparus.
  • Nomazgā ābolu, sagriež to šķēlēs vai kubiņos. Sakapā valriekstus. Nosusināto kale kāpostu un kopā ar āboliem, valriekstiem un rozīnēm liek bļodā. Pārslaka ar mērcīti un kārtīgi samaisa.

Piezīmes

Ja nav lapu kāposta, var ņemt vai nu ķīnas vai parasto kāpostu.

Uzturvielas

Kalorijas: 423kcal | Ogļhidrāti: 27g | Olbaltumvielas: 7g | Tauki: 35g | Piesātinātās taukskābes: 4g | Nātrijs: 188mg | Kālijs: 564mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 5519IU | C vitamīns: 70mg | Kalcijs: 117mg | Dzelzs: 2mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.