Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Vegānu, Veģetārajam plānam
Prep Time: 10minūtes
Cook Time: 35minūtes
Total Time: 45minūtes
Servings: 6
Kalorijas: 204kcal
Ingredients
2ēd.k.Olīveļļa
1Sīpolisakapāti
1Paprikasarkanā, sakapāta
400gKartupeļimizoti un sagriezti
1šķipsnaSālspēc garšas
1tējk.Adžika
150gGrūbasvārītas. Šeit padomi, kā to vislabāk darīt.
1lDārzeņu buljons
400mlŪdens
400mlTurku zirņikonservēti, skaloti
120gKale kāposti (lapu kāposti)sagriezti
1šķipsnaKajēnas piparipēc garšas, var arī nelikt, ja nepatīk asums
Instructions
Pannā uzarsē eļļu un 5 minūtes apcep sīpolu un papriku, pievieno sāli.
Pievieno adžiku, pasautē vēl kādu minūti.
Lielā katlā uzvāra ūdeni un pievieno buljonu. Ieber apceptos dārzeņus un kartupeļus. Visu uzvāra un tad samazina karstumu, pavāra 25 minūtes.
Pievieno turku zirņus un kale kāpostu. Samaisa un vāra vēl 5 minūtes, līdz kale ir gatavs. Pievieno vārītās grūbas.
Tagad laiks visu nogaršot un pievienot trūkstošās garšvielas.
Ladle the soup into bowls and serve. I like this soup even more the next day. Leftovers keep well, covered and refrigerated, for about 4 days. The soup freezes well, too.
Notes
Zupa kļūst vēl garšīgāka nākamajā dienā, var labi uzglabāt 4 dienas un var pat sasaldēt.