fbpx

Lapu kāpostu un turku zirņu zupa

Kale-turku-zirnu-zupa

Kartupeļu, lapu kāpostu un turku zirņu zupa

Vegānu zupa
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 35 minūtes
Kopējais laiks: 45 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Zupas
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Vegānu, Veģetārajam plānam
Porcijas: 6
Kalorijas: 204kcal

Sastāvdaļas

  • 2 ēd.k. Olīveļļa
  • 1 Sīpoli sakapāti
  • 1 Paprika sarkanā, sakapāta
  • 400 g Kartupeļi mizoti un sagriezti
  • 1 šķipsna Sāls pēc garšas
  • 1 tējk. Adžika
  • 150 g Grūbas vārītas. Šeit padomi, kā to vislabāk darīt.
  • 1 l Dārzeņu buljons
  • 400 ml Ūdens
  • 400 ml Turku zirņi konservēti, skaloti
  • 120 g Kale kāposti (lapu kāposti) sagriezti
  • 1 šķipsna Kajēnas pipari pēc garšas, var arī nelikt, ja nepatīk asums

Pamācība

  • Pannā uzarsē eļļu un 5 minūtes apcep sīpolu un papriku, pievieno sāli.
  • Pievieno adžiku, pasautē vēl kādu minūti.
  • Lielā katlā uzvāra ūdeni un pievieno buljonu. Ieber apceptos dārzeņus un kartupeļus. Visu uzvāra un tad samazina karstumu, pavāra 25 minūtes.
  • Pievieno turku zirņus un kale kāpostu. Samaisa un vāra vēl 5 minūtes, līdz kale ir gatavs. Pievieno vārītās grūbas.
  • Tagad laiks visu nogaršot un pievienot trūkstošās garšvielas.
  • Ladle the soup into bowls and serve. I like this soup even more the next day. Leftovers keep well, covered and refrigerated, for about 4 days. The soup freezes well, too.

Piezīmes

Zupa kļūst vēl garšīgāka nākamajā dienā, var labi uzglabāt 4 dienas un var pat sasaldēt.

Uzturvielas

Kalorijas: 204kcal | Ogļhidrāti: 31g | Olbaltumvielas: 7g | Tauki: 7g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 937mg | Kālijs: 561mg | Šķiedrvielas: 6g | Cukurs: 3g | A vitamīns: 3053IU | C vitamīns: 58mg | Kalcijs: 82mg | Dzelzs: 4mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.