- 2 Olas ļoti lielas
- 120 ml Ūdens
- 1.5 ēd.k. Sojas mērce
- 1 ēd.k. Eļļa ja iespējams, sezama
- 120 g Milti
- 400 g Kāposti rīvēti
- 1 Burkāni
- 3 Lociņi
- 2 ēd.k. Eļļa cepšanai
Kāpostam noņem ārējās lapas un to smalki sagriež vai sarīvē (atkarīgs no kāposta lieluma - kamēr sanāk ap 400g. Nomizo un rupji sarīvē burkānu. Sagriež lociņus. Lielā bļodā sajauc olas, ūdeni, sojas mērci un sezama (vai citu) eļļu. Pamazām sāk iebērt miltus, turpinot maisīt, kamēr izveidojas bieza, viendabīga mīkla.
Mīklai pievieno kāpostu, burkānu un lociņus un maisa, kamēr tie ir sajaukušies ar mīklu.
Lielā pannā uzkarsē eļļu un sāk veidot pankūkas - ap 15 cm diametrā un 1 cm biezumā. Liek vāku virsū, lai palīdzētu kāpostam ātrāk izsautēties. Cep vienu pusi 3-5 minūtes, tad apgriež un cep otru pusi, kamēr zaltaini brūna. Uzceptās pankūkas liek kaudzītē un apklāj ar foliju, lai siltas, kamēr cepas nākamās. Pēc nepieciešamības pievieno eļļu, cepot nākamās porcijas. Pasniedz ar krējumu vai kādu mērcīti un zaļumiem.
Kalorijas: 363kcal | Ogļhidrāti: 41g | Olbaltumvielas: 10g | Tauki: 18g | Piesātinātās taukskābes: 13g | Holesterīns: 109mg | Nātrijs: 112mg | Kālijs: 408mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 3806IU | C vitamīns: 52mg | Kalcijs: 91mg | Dzelzs: 3mg