Kāpostu pankūkas

Kāpostu pankūkas

Kāpostu pankūkas

Tradicionālās japāņu sāļās pankūkas
Sagataves: 20 minūtes
Pagatavošana: 20 minūtes
Kopējais laiks: 40 minūtes
Ēdienreize: Brokastis, Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Porcijas: 3 (6 pankūkas)
Kalorijas: 363kcal
Autors: Budgetbytes

Sastāvdaļas

  • 2 Olas ļoti lielas
  • 120 ml Ūdens
  • 1.5 ēd.k. Sojas mērce
  • 1 ēd.k. Eļļa ja iespējams, sezama
  • 120 g Milti
  • 400 g Kāposti rīvēti
  • 1 Burkāni
  • 3 Lociņi
  • 2 ēd.k. Eļļa cepšanai

Pamācība

  • Kāpostam noņem ārējās lapas un to smalki sagriež vai sarīvē (atkarīgs no kāposta lieluma – kamēr sanāk ap 400g.
    Nomizo un rupji sarīvē burkānu. Sagriež lociņus.
  • Lielā bļodā sajauc olas, ūdeni, sojas mērci un sezama (vai citu) eļļu. Pamazām sāk iebērt miltus, turpinot maisīt, kamēr izveidojas bieza, viendabīga mīkla.
  • Mīklai pievieno kāpostu, burkānu un lociņus un maisa, kamēr tie ir sajaukušies ar mīklu.
  • Lielā pannā uzkarsē eļļu un sāk veidot pankūkas – ap 15 cm diametrā un 1 cm biezumā. Liek vāku virsū, lai palīdzētu kāpostam ātrāk izsautēties. Cep vienu pusi 3-5 minūtes, tad apgriež un cep otru pusi, kamēr zaltaini brūna.
    Uzceptās pankūkas liek kaudzītē un apklāj ar foliju, lai siltas, kamēr cepas nākamās. Pēc nepieciešamības pievieno eļļu, cepot nākamās porcijas.
  • Pasniedz ar krējumu vai kādu mērcīti un zaļumiem.

Uzturvielas

Kalorijas: 363kcal | Ogļhidrāti: 41g | Olbaltumvielas: 10g | Tauki: 18g | Piesātinātās taukskābes: 13g | Holesterīns: 109mg | Nātrijs: 112mg | Kālijs: 408mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 3806IU | C vitamīns: 52mg | Kalcijs: 91mg | Dzelzs: 3mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.