- 4 Ēd.k. Sviests
- 4 daiviņas Ķiploki
- 1/4 tējk. Paprika garšviela
- 1/4 tējk. Sāls
- Melnie pipari
- 1 Citroni
- 2 Ēd.k. Pētersīļi
- 5 Vistu šķiņķīši Bez ādas un vēlams bez kauliem
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Izkausē sviestu trauciņā mikroviļņu krāsnī vai uz plīts. Iejauc tajā izspiesto ķiploku, sāli, piparus, paprikas pulveri, pētersīļus (daļu no pētersīļiem atstāj servēšanai).
Vistu šķiņķīšus liek cepamtraukā un vienmērīgi pārlej tos ar izkausēto sviestu.
Citronu sagriež šķēlītēs, sadala tās vēl uz pusēm un saliek ap vistu gabaliņiem.
Cepamtrauku liek plītī un cep 30-35 minūtes vai kamēr gatavi.
Pirms pasniegšanas, gaļu pārlej ar suliņām, kas izdalījušās cepšanas laikā un pārkaisa ar svaigajiem pētersīļiem.
Kalorijas: 339kcal | Ogļhidrāti: 3g | Olbaltumvielas: 19g | Tauki: 28g | Piesātinātās taukskābes: 11g | Holesterīns: 135mg | Nātrijs: 189mg | Kālijs: 271mg | Šķiedrvielas: 1g | Cukurs: 1g | A vitamīns: 424IU | C vitamīns: 12mg | Kalcijs: 22mg | Dzelzs: 1mg