- 60 g auzu pārslas
- 2 ēd.k. proteīna pulveris
- 1/4 tējk. muskatrieksts
- sāls pēc garšas
- 240 ml sojas piens
- 120 ml ūdens
- 1/2 tējk. vaniļas cukurs
Mērcei
- 1 tējk. sviests
- 1 ābols
- 35 g žāvētu dzērveņu
- 1 tējk. kanēlis
- 60 ml ūdens
- 1 ēd.k. mandeles
Proteīna putrai
Vidēja izmēra katliņā ber auzu pārslas, proteīna pulveri, muskatriekstu un sāli. Visu kārtīgi samaisa.
Pievieno pienu, ūdeni un vaniļas cukuru. Samaisa un vāra uz mazas uguns, kamēr piens kļūst biezs. Neļauj tam kļūt pārāk biezam, citādi atdziestot putra būs ļoti cieta.
Ābolu mērcei
Ābolu sagriež 1 cm kubiņos.
Mazā panniņā izkausē sviestu, pievieno ābolu un cep, kamēr ābola maliņas kļūst brūnas.
Tad pievieno dzērvenes, kanēli un 1/4 krūzi ūdens. Visu samaisa un gatavo, kamēr dzērvenes uzsprāgst un veidojas mērcei līdzīga konsistence (neļaut pavisam izžūt).
Iemaisa sakapātas mandeles
Pasniedz putru ar mērcīti, vēlams siltu. Var pievienot papildus sojas pienu.
Kalorijas: 392kcal | Ogļhidrāti: 55g | Olbaltumvielas: 22g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 4g | Transtaukskābes: 0.1g | Holesterīns: 30mg | Nātrijs: 107mg | Kālijs: 486mg | Šķiedrvielas: 8g | Cukurs: 27g | A vitamīns: 624IU | C vitamīns: 13mg | Kalcijs: 268mg | Dzelzs: 3mg