- 2 plūmes
- 3 žāvētas aprikozes
- 50 g auzu pārslas
- 2 ēd.k. mandeles
- 285 g gieķu jogurts
- 1 tējk. kanēlis
- 1 tējk. medus
Vienu plūmi sagriež uz pusēm un kopā ar žāvētajā aprikozēm sablendē (kombainā vai ar rokas blenderi). Ja nav pieejams blenderis, smalki sagriež.
Otru plūmi sagriež mazos gabaliņos, sasmalcina mandeles.
Jogurtu sajauc ar plūmju masu (no virtuves kombaina). Pievieno kanēli un medu (vai citu saldinātāju).
Beigās traukā klāj kārtas ar jogurtu, auzu pārslām, plūmju gabaliņiem un mandelēm.
Bauda uzreiz vai vēlēk (uzglabā ledusskapī).
Sastāvdaļas var mainīt pēc sirds patikas - plūmju un vietā - citus augļus vai ogas.
Aprikožu vietā - citus žāvētus augļus.
Riekstu vietā - čia sēklas vai linsēklas utt.
Jogurtu vēlams izvēlēties ar pēc iespējas augstāku olbaltumvielu daudzumu (seko norādēm uz iepakojuma).
Kalorijas: 331kcal | Ogļhidrāti: 41g | Olbaltumvielas: 22g | Tauki: 10g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 5g | Transtaukskābes: 0.01g | Holesterīns: 7mg | Nātrijs: 54mg | Kālijs: 647mg | Šķiedrvielas: 6g | Cukurs: 19g | A vitamīns: 668IU | C vitamīns: 6mg | Kalcijs: 227mg | Dzelzs: 2mg