- 1 bundža turku zirņi vai 435g vārītu turku zirņu
- 1 sauja svaigi pētersīļi
- 1 laims der arī citrons
- 1 biete vārīta
- 2 ēd.k. sēkliņas dažādas - saulespuķu, ķirbju utt.
- 1 apelsīns sadalīts daiviņās
- 1 tējk. asā mērce piem., sriracha
- 1 daiviņa ķiploki
- 4 tējk. olīveļļa
- 1 ēd.k. ūdens
- sāls un pipari pēc garšas
Nokāš un noskalo konservētos turku zirņus (ja izmanto konservētos).
Pannā bez eļļas apgrauzdē sēkliņas.
Sagriež pētersīļus un liek tos virtuves kombainā (vai piestā/miezerī). Pievieno laima mizu, laima sulu, ķiploku, aso mērci, olīveļļu, sāli un piparus - un blendē līdz zaļai un vienmērīgai masai.
Bļodā liek turku zirņus, pievieno pētersīļu mērcīti un visu kārtīgi apmaisa.Pievieno sāli un liek salātus uz šķīvja. Dekorē ar apelsīna un skaisti sagrieztās bietes gabaliņiem.Ja ir, var pievienot ēdamkaroti kaperu.
Kalorijas: 431kcal | Ogļhidrāti: 47g | Olbaltumvielas: 17g | Tauki: 22g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 6g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 11g | Transtaukskābes: 0.01g | Nātrijs: 664mg | Kālijs: 736mg | Šķiedrvielas: 15g | Cukurs: 10g | A vitamīns: 214IU | C vitamīns: 47mg | Kalcijs: 131mg | Dzelzs: 5mg