Vegānie turku zirņu salāti

Vegānie turku zirņu salāti

Sagataves: 15 minūtes
Kopējais laiks: 15 minūtes
Ēdienreize: Brokastis, Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Salāti
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Porcijas: 2
Kalorijas: 431kcal

Sastāvdaļas

  • 1 bundža turku zirņi vai 435g vārītu turku zirņu
  • 1 sauja svaigi pētersīļi
  • 1 laims der arī citrons
  • 1 biete vārīta
  • 2 ēd.k. sēkliņas dažādas – saulespuķu, ķirbju utt.
  • 1 apelsīns sadalīts daiviņās
  • 1 tējk. asā mērce piem., sriracha
  • 1 daiviņa ķiploki
  • 4 tējk. olīveļļa
  • 1 ēd.k. ūdens
  • sāls un pipari pēc garšas

Pamācība

  • Nokāš un noskalo konservētos turku zirņus (ja izmanto konservētos).
  • Pannā bez eļļas apgrauzdē sēkliņas.
  • Sagriež pētersīļus un liek tos virtuves kombainā (vai piestā/miezerī). Pievieno laima mizu, laima sulu, ķiploku, aso mērci, olīveļļu, sāli un piparus – un blendē līdz zaļai un vienmērīgai masai.
  • Bļodā liek turku zirņus, pievieno pētersīļu mērcīti un visu kārtīgi apmaisa.
    Pievieno sāli un liek salātus uz šķīvja.
  • Dekorē ar apelsīna un skaisti sagrieztās bietes gabaliņiem.
    Ja ir, var pievienot ēdamkaroti kaperu.

Uzturvielas

Kalorijas: 431kcal | Ogļhidrāti: 47g | Olbaltumvielas: 17g | Tauki: 22g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 6g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 11g | Transtaukskābes: 0.01g | Nātrijs: 664mg | Kālijs: 736mg | Šķiedrvielas: 15g | Cukurs: 10g | A vitamīns: 214IU | C vitamīns: 47mg | Kalcijs: 131mg | Dzelzs: 5mg