Cepti āboli

Cepts-abols

Cepti āboli

Vasarīgi-rudenīgs gardums
Sagataves: 15 minūtes
Pagatavošana: 35 minūtes
Kopējais laiks: 50 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Saldie, Uzkodas
Kategorija: Bez glutēna, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Porcijas: 4
Kalorijas: 586kcal

Sastāvdaļas

  • 8 Āboli
  • 100 g Brūnais cukurs
  • 2 tējk. Kanēlis
  • 100 g Pekanrieksti pēc izvēles, smalcināti
  • 100 g Rozīnes smalcinātas
  • 30 g Sviests
  • 200 ml Karsts ūdens

Pamācība

  • Ābolus nomazgā un nosusina, izņem serdes, atstājot ābola apakšējo daļu neskartu. Izveidojas "aliņa", kurā sapildīt gardumus.
  • Mazā bļodiņā sajauc kanēli, brūno cukuru, rozīnes un riekstus.
  • Ābolus liek cepamtraukā un katrā no izgrebtajiem caurumiem liek cukura-kanēļa masu. Pa virsu uzliek sviesta "cepurīti".
  • Cepamtrauka apakšā ielej ūdeni. Ābolus cep 190 grādos 30-45 minūtes, kamēr āboli gatavi, bet nav pārcdepušies.
  • Ideāli garšos ar vaniļas saldējumu.

Uzturvielas

Kalorijas: 586kcal | Ogļhidrāti: 98g | Olbaltumvielas: 4g | Tauki: 25g | Piesātinātās taukskābes: 6g | Holesterīns: 16mg | Nātrijs: 71mg | Kālijs: 731mg | Šķiedrvielas: 13g | Cukurs: 63g | A vitamīns: 398IU | C vitamīns: 18mg | Kalcijs: 72mg | Dzelzs: 2mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *