Ceptu brokoļu un ziedkāpostu salāti

Grilētu brokoļu un ziedkāpostu salāti

Ceptu brokoļu un ziedkāpostu salāti

Viegls un ekstra veselīgs ēdiens
Sagataves: 15 minūtes
Pagatavošana: 10 minūtes
Kopējais laiks: 25 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Salāti
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Porcijas: 4
Kalorijas: 200kcal

Sastāvdaļas

Salātiem

  • 1 ēd.k. Olīveļļa
  • ½ galviņa Ziedkāposti
  • ½ galviņa Brokoļi
  • 5 Redīsi
  • 1 sauja Spināti
  • 1 Apelsīns
  • ½ Granātāboli sēkliņas
  • 1 Koriandrs vai pētersīļi
  • Sāls un pipari pēc garšas

Mērcītei

  • 50 ml Sojas piens vai jebkurš cits augu piens
  • 2 ēd.k. Olīveļļa
  • ½ tējk. Ķiploku pulveris vai 1 svaiga ķiploka daiviņa
  • 1 tējk. Sinepes
  • 1 tējk. Tomātu pasta
  • 2 tējk. Etiķis
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pamācība

  • Brokoli un ziedkāpostu sagiež vienāda izmēra gabaliņos.
  • Pannā uzkarsē eļļu. Liek iekšā ziedkāposta gabaliņus un apcep uz ļoti lēnas uguns.
  • Pēc 3 minūtēm pievieno brokoļa gabaliņus un turpina lēnām cept vēl kādas 7 minūtes. Tiem vajadzētu būt apbrūnējušiem, bet ne pārceptiem.
  • Tikmēr nomazgā spinātus un koriandru un noliek malā.
  • Granātābolu sagriež uz pusēm un atbrīvo no sēklām, tās būs vajadzīgas. Ja nepieciešama palīdzība, ieskaties šeit.
  • Tad sagriež apelsīnu. Šeit video pamācība.
  • Redīsus sagriež plānās ripiņās.
  • Kad brokoļi un ziedkāposti apcepušies, tos liek bļodā kopā ar citām sastāvdaļām, izņemot granātābola sēklas.
  • Citā bļodiņā sajauc mērces sastāvdaļas.
  • Tad liek visu kopā un samaisa. Salāti ir gatavi!
  • Visu pārkaisa ar granātābola sēkliņām.

Uzturvielas

Kalorijas: 200kcal | Ogļhidrāti: 21g | Olbaltumvielas: 5g | Tauki: 13g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Nātrijs: 80mg | Kālijs: 737mg | Šķiedrvielas: 6g | Cukurs: 11g | A vitamīns: 2256IU | C vitamīns: 130mg | Kalcijs: 103mg | Dzelzs: 2mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *