Lēcu zupa

Lēcu zupa

Sagataves: 5 minūtes
Pagatavošana: 20 minūtes
Kopējais laiks: 25 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Zupas
Kategorija: Bez glutēna, Veģetārs
Porcijas: 3
Kalorijas: 392kcal

Sastāvdaļas

  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1250 ml dārzeņu buljons
  • 250 ml grieķu jogurts
  • 200 g sarkanās lēcas
  • 1 ēd.k. citronu sula (ja prasās)
  • 2 daiviņas ķiploks

Pamācība

  • Sagriež burkānus un sīplus, sarīvē ķiploku.
  • Katliņā vai pannā ielej eļļu, uzkarsē. Ieber sasmalcinātos dārzeņus. Apcep pāris minūtes.
  • Dārzeņiem pievieno lēcas un visu apmaisa, lai eļļa pēc iespējas apklāj lēcas (tas palīdz atvērties porām un dos labāku garšu).
  • Visam pievieno dārzeņu buljonu un jogurtu. (šajā brīdī viss no pannas jāpārber katliņā, ja cepi pannā:)
  • Ļauj visam 15-20 minūtes pasautēties.
  • Pievieno sāli un piparus, kā arī citronu sulu, ja prasās.
  • Zupu sablendē ar rokas blenderi (bet nekas slikts nenotiks, ja arī nesablendīsi).
    Pasniedz tāpat, ar zaļumiem vai maizīti.

Piezīmes

Kalorāža norādīta bez maizes.

Uzturvielas

Kalorijas: 392kcal | Ogļhidrāti: 56g | Olbaltumvielas: 26g | Tauki: 7g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 1g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 4g | Holesterīns: 5mg | Nātrijs: 1722mg | Kālijs: 820mg | Šķiedrvielas: 22g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 7748IU | C vitamīns: 8mg | Kalcijs: 152mg | Dzelzs: 5mg