
Porcijas: 4
Kalorijas: 659kcal
Sastāvdaļas
Apelsīnu mērcei
- 450 g Apelsīni €0.70
- 1 daiviņa Ķiploki izspiests €0.03
- 1 ē.k. Ingvers rīvēts €0.04
- 45 ml Sojas mērce €0.28
- 1.5 ē.k. Brūnais cukurs €0.06
- 1/2 ē.k. Rīsu etiķis €0.06
- 1/4 t.k. Sarkano piparu pārslas €0.02
- 1/2 ē.k. Kukurūzas ciete €0.02
Vistai
- 600 g Vistas gaļa var būt šķiņķīši bez kaula un ādas €2.40
- 1 Olas €0.30
- 250 g Rīsi €0.75
- 2 ē.k. Kukurūzas ciete €0.08
- šķipsna Sāls un pipari €0.05
- 30 ml Eļļa cepšanai €0.08
- 2 Sīpolu loki sagriezti €0.14
Pamācība
- Ņem 1 lielu apelsīnu, uz smalkās rīves norīvē mizu un izspiež sulu. Vajadzētu sanākt 1/2 glāze sulas, ko sajauc ar 1 tējkaroti rīvētās miziņas, 3 ēdamkarotēm sojas mērces, 1.5 ēdamkaroti brūnā cukura, 1/2 ēdamkaroti rīsu etiķa, 1 ēdamkaroti rīvēta ingvera, 1 daiviņu ķiploka, piparu pārslām un 1/2 ēdamkaroti kukurūzas cietes.Kad kukurūzas ciete pilnībā izšķīdusi, visu liek uz uguns karsēties, līdz masa sāk burbuļot un kļūst bieza (3-5 minūtes). Ņem nost no uguns un liek malā.
- Vistas gaļu sagriež gabaliņos.
- Bļodā sajau olu ar 2 ēdamkarotēm kukurūzas cietes, sāli un pipariem. Maisa līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno vistas gabaliņus un kārtīgi samaisa.
- Lielā pannā uzkarsē eļļu, liek vistu cepties. Jāskatās, lai visi gabaliņi daudz maz pieskartos pannas pamatnei, nevis atrastos viens uz otra virsū. Cep, kamēr gabaliņi apakšā kļūst brūni.
- Apgriež vistas gabaliņus, atdalot tos vienu no otra. Cep kamēr brūni no abām pusēm. Pievieno apelsīnu mērci un apmaisa.
- Servē kopā ar rīsiem, garnē ar lociņiem un pārpalikušo apelsīna miziņu.
Uzturvielas
Kalorijas: 659kcal | Ogļhidrāti: 55g | Olbaltumvielas: 31g | Tauki: 33g | Piesātinātās taukskābes: 7g | Holesterīns: 187mg | Nātrijs: 764mg | Kālijs: 624mg | Šķiedrvielas: 3g | Cukurs: 11g | A vitamīns: 510IU | C vitamīns: 61mg | Kalcijs: 81mg | Dzelzs: 2.1mg