
Porcijas: 2
Calories: 631kcal
Sastāvdaļas
- 3 Lociņi
 - 4 ēd.k. Olīveļļa
 - ½ Citroni sulai
 - 6 g Baziliks svaigs
 - 12 g Dilles svaigas
 - 250 g Konservētas lēcas vai vārītas
 - 30 g Spināti
 - 250 g Rikota siers der arī biezpiens
 - 12 Ķiršu tomātiņi
 - Sāls un pipari
 
Pamācība
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
 - Sakapā baziliku un dilles.
 - Lielā bļodā sajauc olīveļļu ar citronu sulu un mīkstumu, pievieno pusi no sagrieztajiem zaļumiem, sāli un piparus. Sagriež lociņus un kopā ar lēcām, spinātiem un 2 ēdamkarotēm ūdens liek klāt pie pārējām sastāvdaļām.
 - Visu izklāj cepamajā traukā, vidū, visam pa virsu liek rikotu. Nomazgā mazos tomātiņus un apliek riņķī ap rikotu. Visu apslaka ar olīveļļu, pievieno vēl sāli un piparus.
 - Visu cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes.
 - Porcijas liek bļodiņās, kur lēcas apakšā un siers pa virsu. Apkaisa ar atlikušajiem zaļumiem.
 
Uzturvielas
Kalorijas: 631kcal | Ogļhidrāti: 88g | Olbaltumvielas: 26g | Tauki: 48g | Piesātinātās taukskābes: 15g | Holesterīns: 64mg | Nātrijs: 143mg | Kālijs: 1762mg | Šķiedrvielas: 41g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 3311IU | C vitamīns: 56mg | Kalcijs: 393mg | Dzelzs: 12mg
