Ātrais turku zirņu sautējums

Ātrais turku ziņu sautējums

Kopējais laiks: 20 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Sautējumi
Kategorija: Bez glutēna, Vegānu, Veģetārs
Porcijas: 2
Kalorijas: 211kcal

Sastāvdaļas

  • 250 g turku zirņu vārītu vai konservētu (1 bundža=250g)
  • 300 g tomāti sagriezti gabaliņos'
  • 1 paprika vēlams dzeltena
  • 1 tējk. malts koriandrs
  • 4 tējk. pētersīļu svaigu
  • 1 ēd.k. cukurs
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1/2 tējk. kumīns malts

Pamācība

  • Uzkarsē katliņu un mazliet apgrauzdē koriandru ar cukuru (2-3 min).
  • Pievieno sagrieztos tomātus un vārītos vai konservētos turku zirņus, kā arī kumīnu.
  • Sagriež papriku un pievieno arī to.
  • 12-15 min visu pasautē, laiku pa laikam apmaisot.
  • Pievieno sāli, piparus un beigās – pētersīļus (ja ir:)

Uzturvielas

Kalorijas: 211kcal | Ogļhidrāti: 34g | Olbaltumvielas: 10g | Tauki: 3g | Piesātinātās taukskābes: 0.3g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 1g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 1g | Nātrijs: 357mg | Kālijs: 661mg | Šķiedrvielas: 9g | Cukurs: 14g | A vitamīns: 3131IU | C vitamīns: 97mg | Kalcijs: 63mg | Dzelzs: 2mg