
Porcijas: 7
Kalorijas: 544kcal
Sastāvdaļas
- 800 g Maltā gaļa
- 400 g Pilngraudu spagetti makaroni
- 1 Burkāns liels
- 1 Paprika
- 1 Sīpols
- 250 g Tomātu pasta
- Sāls
- Pipari
- Olīveļļa cepšanai
Pamācība
- Bļodā samaisa malto gaļu ar sāli un pipariem un ar rokām saveļ to valrieksta izmēra bumbiņās.
- Nomizo un sarīvē burkānu, sagriež papriku un sīpolu, liek visu katliņā ar uzkarsētu olīveļļu un apcep.
- Citā pannā apcep gaļas bumbiņas, kamēr tās brūnas. Pēc tam tās pievieno dārzeņu mērcītei un turpina sautēt. Beigās pievieno tomātu pastu.
- Paralēli katliņā uzvāra ūdeni, kad tas verdošs liek iekšā makaronus un vāra tik ilgi, cik norādīts uz paciņas.
- Kad gatavs, kārto uz šķīvja spagetti un liek virsū gaļas bumbiņas ar mērci.
Uzturvielas
Kalorijas: 544kcal | Ogļhidrāti: 53g | Olbaltumvielas: 30g | Tauki: 25g | Piesātinātās taukskābes: 9g | Holesterīns: 82mg | Nātrijs: 358mg | Kālijs: 900mg | Šķiedrvielas: 2g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 2541IU | C vitamīns: 32mg | Kalcijs: 58mg | Dzelzs: 4mg