fbpx

Lēcas ar dārzeņiem

Lēcas ar dārzeņiem

Lielisks veģetārs ēdiens. Porcijas izmaksas 0.40 eur
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 20 minūtes
Kopējais laiks: 30 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Atslēgvārds: Lēcas, Pākšaugi
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Receptes izmaksas: < 1 eur
Porcijas: 4
Kalorijas: 241kcal

Sastāvdaļas

  • 200 g Lēcas €0.80
  • 75 g Sīpoli €0.08
  • 75 g Paprika €0.20
  • 20 g Ķiploki €0.06
  • 50 g Seleriju kāti €0.30
  • 50 g Burkāni €0.03
  • 250 ml Dārzeņu buljons
  • 15 ml Olīveļļa €0.09
  • 1 šķipsna Sāls
  • 1 šķipsna Paprikas pulveris

Pamācība

  • Katliņā uzvāra ūdeni (pievieno sāli), kad ūdens vārās, ieber lēcas, vāra, kamēr mīkstas, ap 15 minūtes.
  • Sagriež dārzeņus un apcep tos uzkarsētā olīveļļā, kamēr tie mīksti.
  • Apceptajiem dārzeņiem pievieno uzvārītās lēcas un mazliet visu pasautē. Pievieno sāli un paprikas pulveri.

Piezīmes

Lēcas var aizvietot ar kuskusu, arī ar dārzeņiem var variēt.

Uzturvielas

Kalorijas: 241kcal | Ogļhidrāti: 37g | Olbaltumvielas: 13g | Tauki: 4g | Nātrijs: 371mg | Kālijs: 636mg | Šķiedrvielas: 16g | Cukurs: 4g | A vitamīns: 2990IU | C vitamīns: 30.2mg | Kalcijs: 50mg | Dzelzs: 3.9mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.