Veģetārā lazanja ar biezpienu

Veģetārā lazanja ar biezpienu

Garda veģetārā lazanja ar biezpienu
Sagataves: 30 minūtes
Pagatavošana: 30 minūtes
Kopējais laiks: 1 stunda
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Sacepumi
Kategorija: Veģetārs
Porcijas: 4
Kalorijas: 427kcal

Sastāvdaļas

Veggies and spinach

  • 200 g Burkāni
  • 75 g Paprika (sarkanā)
  • 75 g Kabači
  • 400 g Konservēti tomāti
  • 200 g Biezpiens
  • 100 g Lazanjas makaronu plāksnes
  • 120 g Mocarellas siers
  • 60 g Sīpoli
  • 1 šķipsna Sāls
  • 100 g Spināti
  • 5 g Svaigs baziliks
  • 10 g Ķiploki
  • 3 šķipsnas Sāls
  • 1 šķipsna Pupiņas (kidney beans)
  • 1 šķipsna Melnie pipari
  • 60 ml Olīveļļa

Pamācība

  • Pannā uzkarsē olīveļļu un, laiku pa laikam apmaisot, apcep dārzeņus – burkānus, papriku, kabaci un sīpolu – kamēr tie viegli apbrūnējuši, ap 10 minūtes. Pieliek šķipsniņu sāls. Tad pievieno spinātus un pacep vēl mazliet. Ņem nost no uguns un ļauj “atpūsties”.
  • Nokāš konservētos tomātus un liek tos  blenderī. Pievieno baziliku, pāris ēdamkarotes olīveļļas, sāli, ķiploka daiviņu un sarkanās paprikas pārslas.  Blendē masu, līdz tā sasniegusi viegli krēmīgu konsistenci. Ielej bļodā un noliek malā.
  • Ņem pusi no biezpiena un arī blendē, kamēr tas kļūst par vienveidīgu masu. Pārliek to atsevišķā lielā bļodā.
  • Tagad kārta likt saceptos dārzeņus blenderī un arī tos mazliet pablendēt (ne pārāk ilgi). Liek tos bļodā pie iepriekš sablendētā biezpiena. Pievieno atlikušo biezpienu, sāli un melnos piparus.
  • Cepamtraukā ielej iepriekš pagatavoto tomātu mērci (apmēram 1/4 daļu). Tai pa virsu liek makaronu plāksnes, uz tām liek pusi no dārzeņu-biezpiena masas, kam pa virsu pārlej tomātu mērci (ap 1/3 daļu) un pārkaisa ar rīvētu mocarellas sieru. 
    Atkal liekam makaronu plāksnīšu kārtu, kam pa virsu liek atlikušo biezpiena-dārzeņu masu un rīvētu sieru.
    Tad atkal makaronu kārta, ko vienmērīgi pārlej ar atlikušo tomātu mērci. Pārkaisa ar rīvēto sieru.
  • Lazanju pārklāj ar cepampapīru un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 15 minūtes. Tad noņem cepampapīru un turpina cept vēl kādas 15 minūtes līdz virskārta paliek smuki brūna.
  • Ņem ārā no cepeškrāsns un liek mazliet atdzesēties. Pasniedz sagrieztu šķēlēs, garnē ar svaigām bazilika lapiņām.

Piezīmes

4 porcijām vajadzēs 2 palielus burkānus, pusi paprikas un kabača. 

Uzturvielas

Kalorijas: 427kcal | Ogļhidrāti: 34g | Olbaltumvielas: 18g | Tauki: 24g | Piesātinātās taukskābes: 7g | Holesterīns: 32mg | Nātrijs: 964mg | Kālijs: 738mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 9g | A vitamīns: 11850IU | C vitamīns: 48.7mg | Kalcijs: 281mg | Dzelzs: 2.5mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *