Veselīgas pankūkas? Griķu miltu pankūkas!

Griķu miltu pankūkas

Bez glutēna, uzturvielām bagātāka pankūku versija
Sagataves: 15 minūtes
Pagatavošana: 20 minūtes
Ēdienreize: Brokastis
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Atslēgvārds: Griķu milti
Kategorija: Bez glutēna, Veģetārs
Porcijas: 3
Kalorijas: 238kcal

Sastāvdaļas

  • 1 tase Griķu milti var jaukt uz pusēm ar kviešu miltiem arī
  • 2 tējk. Eritritols vai jebkurš cits saldinātājs
  • 1 tējk. Cepamais pulveris
  • 1 tējk. Soda
  • 1/4 tējk. Sāls
  • 1 un 1/4 tase Paniņas
  • 2 Olas
  • 1/2 tējk. Vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs

Pamācība

  • Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – milti, saldinātājs, cepamais pulveris, soda un sāls.
  • Atsevišķā traukā ielej paniņas, iesit olas un vaniļu, samaisa.
  • Visas slapjās sastāvdaļas pievieno sausajām un kārtīgi samaisa. Uzkarsē pannu.
  • Pirms mīklu liet uz pannas to vēlreiz kārtīgi samaisa (katru reizi).
  • Cep nelielā daudzumā eļļas vai sviesta 2-3 min. no vienas puses.
  • Pankūkas apgriež uz otru pusi, kad mazliet vairāk kā 1 cm no pankūkas maliņas mainījis krāsu. Otru pusi cep 1-2 min.
  • Pasniedz ar ievārījumu, medu vai svaigiem/saldētiem augļiem.

Piezīmes

Attēlā redzamās pankūkas ceptas, izmantojot 1/2 griķu miltu un 1/2 – kviešu miltu.
Par spīti kviešu miltu klātbūtnei šīs pankūkas neradīja smaguma un dedzināšanas sajūtu, ko citkārt sniedz pankūkas, kas ceptas tikai no kviešu miltiem.
Cepot tikai no griķu miltiem, var panākt bezglutēna versiju.
 
Griķu miltus un eritritolu (kas ir dabisks bezkaloriju saldinātājs) vislabāk iegādāties www.slaidavirtuve.lv
Ar kodu KOTUEDISI iegūsi 5% atlaidi visām pārtikas precēm.

Uzturvielas

Nātrijs: 184mg | Kalcijs: 162mg | A vitamīns: 323IU | Cukurs: 6g | Šķiedrvielas: 4g | Kālijs: 440mg | Holesterīns: 120mg | Kalorijas: 238kcal | Transtaukskābes: 1g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Tauki: 7g | Olbaltumvielas: 12g | Ogļhidrāti: 33g | Dzelzs: 2mg