
Porcijas: 8
Calories: 326kcal
Sastāvdaļas
- 200 g Kvinoja
 - 400 ml Ūdens
 - 220 g Zaļās pupiņas var būt saldētas
 - 400 g Turku zirņi konservēti (noskaloti un nosusināti)
 - 400 g Baltās pupiņas konservētas (noskalotas un nosusinātas)
 - 250 g Paprika (sarkanā)
 - 250 g Paprika (dzeltenā)
 - 150 g Gurķi
 - 200 g Ķiršu tomātiņi sagriezti uz pusītēm
 - 50 g Sarkanie sīpoli
 - 40 g Fetas siers sadrupināts
 - 30 g Olīves bez kauliņiem
 - 20 g Baziliks svaigs
 
Mērcei
- 50 ml Olīveļļa
 - 15 ml Balzamiko etiķis
 - 10 g Ķiploki
 - 1 šķipsna Kaltēts baziliks
 - 1 šķipsna Kaltēts oregano
 - 1 šķipsna Sāls vēlams rozā Himalaju
 - 1 šķipsna Pipari
 
Pamācība
- Katliņā uzvāra ūdeni, ieber kvinoju un pavāra uz lēnas uguns 15 minūtes. Tad ņem nost no uguns un pārvieto gatavo kvinoju uz lielāku bļodu.
 - Kamēr vārās kvinoja, sagatavo zaļās pupiņas. Katliņā uzvāra ūdeni, ieber zaļās pupiņas un pavāra 2 minūtes. Tad nokāš, nosusina un atdzesē.
 - Traukā ar kvinoju ber gatavās zaļās pupiņas, nosusinātos turku zirņus, baltās pupiņas, sagriezto papriku, gurķus, tomātus, sīpolu, fetas sieru, olīves un baziliku.
 - Mazā bļodiņā samaisa olīveļļu, balzamiko etiķi, ķiploku un garšvielas. Gatavo mērcīti pārlej salātiem un maigi samaisa, kamēr visas sastāvdaļas sajaukušās.
 
Uzturvielas
Kalorijas: 326kcal | Ogļhidrāti: 31g | Olbaltumvielas: 14g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Holesterīns: 4mg | Nātrijs: 318mg | Kālijs: 843mg | Šķiedrvielas: 10g | Cukurs: 4g | A vitamīns: 1430IU | C vitamīns: 107.7mg | Kalcijs: 188mg | Dzelzs: 6.9mg
