fbpx

Kvinojas-pupiņu salāti Vidusjūras gaumē

Kvinojas-pupiņu salāti

Kvinojas-pupiņu salāti Vidusjūras gaumē

Sātīgi, veselīgi un olbaltumvielām bagāti salāti
Sagataves: 15 minūtes
Pagatavošana: 20 minūtes
Kopējais laiks: 35 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Salāti
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Universālajam sievietēm 1500kcal, Vegānu, Veģetārajam plānam
Porcijas: 8
Kalorijas: 326kcal

Sastāvdaļas

  • 200 g Kvinoja
  • 400 ml Ūdens
  • 220 g Zaļās pupiņas var būt saldētas
  • 400 g Turku zirņi konservēti (noskaloti un nosusināti)
  • 400 g Baltās pupiņas konservētas (noskalotas un nosusinātas)
  • 250 g Paprika (sarkanā)
  • 250 g Paprika (dzeltenā)
  • 150 g Gurķi
  • 200 g Ķiršu tomātiņi sagriezti uz pusītēm
  • 50 g Sarkanie sīpoli
  • 40 g Fetas siers sadrupināts
  • 30 g Olīves bez kauliņiem
  • 20 g Baziliks svaigs

Mērcei

  • 50 ml Olīveļļa
  • 15 ml Balzamiko etiķis
  • 10 g Ķiploki
  • 1 šķipsna Kaltēts baziliks
  • 1 šķipsna Kaltēts oregano
  • 1 šķipsna Sāls vēlams rozā Himalaju
  • 1 šķipsna Pipari

Pamācība

  • Katliņā uzvāra ūdeni, ieber kvinoju un pavāra uz lēnas uguns 15 minūtes. Tad ņem nost no uguns un pārvieto gatavo kvinoju uz lielāku bļodu.
  • Kamēr vārās kvinoja, sagatavo zaļās pupiņas. Katliņā uzvāra ūdeni, ieber zaļās pupiņas un pavāra 2 minūtes. Tad nokāš, nosusina un atdzesē.
  • Traukā ar kvinoju ber gatavās zaļās pupiņas, nosusinātos turku zirņus, baltās pupiņas, sagriezto papriku, gurķus, tomātus, sīpolu, fetas sieru, olīves un baziliku.
  • Mazā bļodiņā samaisa olīveļļu, balzamiko etiķi, ķiploku un garšvielas. Gatavo mērcīti pārlej salātiem un maigi samaisa, kamēr visas sastāvdaļas sajaukušās.

Uzturvielas

Kalorijas: 326kcal | Ogļhidrāti: 31g | Olbaltumvielas: 14g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Holesterīns: 4mg | Nātrijs: 318mg | Kālijs: 843mg | Šķiedrvielas: 10g | Cukurs: 4g | A vitamīns: 1430IU | C vitamīns: 107.7mg | Kalcijs: 188mg | Dzelzs: 6.9mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.