Papīrā cepta siļķe

Cepta siļķe

Papīrā cepta siļķe

Lēts, latvisks un vērtīgs ēdiens
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 15 minūtes
Kopējais laiks: 25 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Zivju ēdieni
Plānam: Vidusjūras plāns
Porcijas: 1
Kalorijas: 395kcal

Sastāvdaļas

  • 1 Siļķe svaiga
  • Pipari
  • Timiāns
  • Ķimenes
  • Sīpols
  • Ķiploks
  • 2 Ēd.k. Krējums

Pamācība

  • Svaigu siļķi nomazgā un nosusina. Ar nazi nogriež galvu, pārgriež vēderu, sākot no astes gala., iztīra iekšas. Iztīrītu siļķi pārgriež uz pusēm un atver vaļā.. Ar šķērēm iegriež lielās asakas galvgalī un, to nenogriežot, asaka tiek pavilkta uz āru. Tad ar pirkstiem asaku izvelk laukā pavisam. Nogriež robainās, asakainās maliņas, noskalo, nosusina.
  • Zivi novieto uz palielas, viegli ieeļļotas cepampapīra loksnes. To apkaisa ar melnajiem pipariem, nedaudz ķimeņu, sakapātiem sīpoliem, ķiplokiem, timiānu. Pārklāj ar krējumu.Kad zivs sapildīta, to aizloka ciet, ietin papīrā, aizloka maliņas un liek līdz 200 ºC sakarsētā krāsnī cepties 15 minūtes.

Uzturvielas

Kalorijas: 395kcal | Olbaltumvielas: 45g | Tauki: 23g | Piesātinātās taukskābes: 5g | Holesterīns: 150mg | Nātrijs: 225mg | Kālijs: 818mg | A vitamīns: 233IU | C vitamīns: 2mg | Kalcijs: 143mg | Dzelzs: 3mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.