Tītara-kvinojas viltotais zaķis

Tītara-kvinojas viltotais zaķis

Maiga, liesa gaļa, ar atsvaidzinošu kvinojas garšu. Porcijas izmaksas 0.80 eur
Sagataves: 30 minūtes
Pagatavošana: 50 minūtes
Kopējais laiks: 1 stunda 20 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Sacepumi
Atslēgvārds: Kvinoja, Tītara maltā gaļa, Viltotais zaķis
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Gaļas ēdieni, Maz ogļhidrātu
Receptes izmaksas: < 1 eur
Porcijas: 5
Kalorijas: 262kcal

Sastāvdaļas

  • 50 g Kvinoja €0.50
  • 125 ml Ūdens
  • 5 ml Olīveļļa
  • 125 g Sīpoli €0.12
  • 5 g Ķiploki
  • 600 g Tītara maltā gaļa €3.00
  • 15 ml Tomātu pasta €0.05
  • 15 ml Asā piparu mērce
  • 45 ml Vorčesteras mērce
  • 1 Olas €0.30
  • 1 šķipsna Sāls
  • 2 tk Brūnais cukurs

Pamācība

  • Katliņā uzvāra kvinoju – mazā daudzumā ūdens uz lēnas uguns, aptuveni 15-20 minūtes
  • Olīveļļā apcep sīpolu un ķiploku
  • Lielā bļodā samaisa tīra gaļu ar vārīto kvinoju, apceptajiem sīpoliem, tomātu pastu, aso mērci, 2 ēdamkarotēm Vorčesteras mērces, olu, sāli un pipariem. Masa iznāk diezgan mitra. Masu izklāj uz cepampannas (pirms tam apakšā paklāj cepampapīru).  
  • Samaisa 2 tējkarotes Vorčestras mērces ar brūno cukuru un 1 tējkaroti ūdens un ar šo maisījumu apsmērē viltoto zaķi.
  • Līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cep aptuveni 50 minūtes, līdz gaļa viducī vairs nav sarkana.

Piezīmes

5 porcijām vajadzēs 1 mazu sīpolu, 1 olu, 1 ķiploka daiviņu, 1 ēk tomātu pastas, 1 ēk asās mērces
Šo ēdienu var viegli pārvērst arī par tītara-kvinojas kotletītēm. Sajauc masu tieši tāpat kā šeit aprakstīts, tikai viltotā zaķa vietā veido kotletītes un cep uz pannas.

Uzturvielas

Kalorijas: 262kcal | Ogļhidrāti: 11g | Olbaltumvielas: 25g | Tauki: 12g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Holesterīns: 126mg | Nātrijs: 368mg | Kālijs: 464mg | Šķiedrvielas: 1g | Cukurs: 2g | A vitamīns: 185IU | C vitamīns: 6.3mg | Kalcijs: 51mg | Dzelzs: 2.6mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *