Tomātu-spinātu kesadiljas

Spinātu-tomātu kesadilja (meksikāņu virtuve)

Ātras un "dūšu piesienošas" brokastis vai jebkura cita ēdienreize.
Sagataves: 5 minūtes
Pagatavošana: 10 minūtes
Kopējais laiks: 15 minūtes
Ēdienreize: Brokastis, Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Uzkodas
Kategorija: Veģetārs
Porcijas: 2 kesadiljas
Kalorijas: 442kcal

Sastāvdaļas

  • 1 tomāts liels
  • 80 g spināti
  • 1 ēdk.k. pesto
  • 30 g siers vēlams Čedaras
  • 125 g Mocarellas siers
  • 2 tortiljas vēlams pilngraudu

Pamācība

  • Uz tortiljas uzsmerē pesto kārtiņu.
  • Uzklāj sieru šķēles (gan Čedaras (vai citu cieto sieru), gan Mocarellas).
  • Pievieno šķēlēs sagrieztu tomātu, spinātus un apkaisa visu ar vēl vienu sieru kārtiņu.
  • Pārloka uz pusēm un apcept pannā apmēram 4 minūtes. Pagriež otru pusi un cep vēl 4 min.

Piezīmes

Pesto droši var pagatavot arī pats.

Uzturvielas

Kalorijas: 442kcal | Ogļhidrāti: 29g | Olbaltumvielas: 23g | Tauki: 26g | Piesātinātās taukskābes: 13g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 6g | Holesterīns: 65mg | Nātrijs: 941mg | Kālijs: 487mg | Šķiedrvielas: 3g | Cukurs: 4g | A vitamīns: 4987IU | C vitamīns: 20mg | Kalcijs: 548mg | Dzelzs: 3mg